perjantai 21. lokakuuta 2011

Imetysviikko

Imetysjuttu jatkuu.

Mulle ainakin helpoiten tukea on löytynyt imetystukilistalta ja helpoiten vertaistukea Maitolaiturilta- tykkään kun näitä on saatavilla netissä koska selailen näitä lähinnä öisin..

Henkilökohtaista imetysohjaustakin on saatavilla aika helposti isommista kaupungeista, esimerkiksi täällä Jyväskylässä imetystukiryhmä kokoontuu kahden viikon välein vaihtelevin aihein. Ja ryhmään saa mennä vaikka aiheesta ei mitään saisi irti, tai oma huoli ei sitä kyseistä aihetta koske!

Imetyksen tuki ry ylläpitää myös imetystukipuhelinta, jossa imetystukikoulutuksen käyneet ryhmänvetäjät päivystävät vuorotellen. Tuonne voi soittaa anonyyminäkin, muutamia puheluita kuulleena kaverin päivystäessä myös miehetkin soittavat, mikä yllätti minut. Puhelu on ihan normaalin puhelumaksun hintainen ja imetystukiryhmät ovat maksuttomia.

Maksullistakin yksityistä imetystukea on saatavilla, tästä esimerkkinä Paarmuska. Paarmuskalta löytyy myös imetystukipuhelin, ja imetysohjausvastaanotto on noin 45min/50e. Tuota kautta saa myös samoilta paikkakunnilta kotikäyntejä, jos arastelee ryhmään lähtemistä.
Paarmuska myös antaa imetysohjauskoulutusta terveysalan ammattilaisille :)

Jos kiinostaa ryhtyä imetystukiäidiksi, niin Itu järjestää koulutuksia joista saa todistuksen. Viimevuonna ainakin kesto taisi olla kolme kokonaista lauantaita, ja koulutuksia on jokapuolella suomea aina vaihdellen.
Kuvat lainattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti