sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Wanted: Matkarattaat.

Meillä on ollut aika monet rattaat/vaunut, nyt luku keikkuu jossain melkein 20 kappaleen kohdilla.
Me tarvittaisiin matkikset-päivittäisessä käytössä on pikkupyöräiset Emmaljungat, mutta ne täyttää pienemmän auton kontin niin ettei sinne taida kauppakassia saada. Ne myös ei mene ilman istuinosan irroitusta, ja miehellä tuli ärräpäitä jo kahden kerran jälkeen! Kesäreissuja odotellessa *vihellyksiä*
Meidän isompaan autoonhan ne voi nostaa kasaamatta niin hyvin on pärjätty tähän saakka.

Meillä oli kaukaloiässä britaxin travelsystem, Baby Safe-kaukalo mustaharmaana/B-Mobile 4 matkikset mustana mustalla rungolla/musta kaukalopussi. Myin ne settinä eteenpäin kun V siirtyi isompaan istuimeen tammikuussa. En kyllä oikein tykännyt niistä rattaista muutenkaan, ne oli aika leveät, olikohan 62cm (meidän rattaat taitaa olla 60cm) ja työntöaisa jäi mulle liian korkealle. Remmisäätöinen selkänoja oli hyvä, olen tykännyt kun esim quinnyn speedeissä oli sellainen. Näissä se vaan oli niin jäykkä, että käyttö oli hankalaa.

Cybexin Callisto,  mutta meillä on kyllä yhdet merkin matkikset jo olleet. Hyvät olivat!


Ostin meille beiget Quinny Zappit kuukausia sitten (kun halvalla sai, hups), joita markkinoidaan pienimpinä kun ovat kasassa. Eniten houkutteli mahdollisuus että ne saa pyörätelineellä taakse mukaan myös. Niissä vaan ei voi nukkua kun ei ole makuuasentoa, ja ne ollut käyttämättömänä tuolla eteisen kaapissa kokoaika.
Näistä kyllä saisi xtrat, kun ostaisi vaan sen istuinosan joka on  ulkomailta tilattuna ~80e ja paikallinen lastentarvike tarjosi hinnaksi 119e.

Quinny Zapp Xtra, käännettävä istuinosa jonka saa makuulle. Kasataan kahdessa osassa

Kutakuinkin neljään onnistuin rajaamaan vaihtoehdot, kuvat tässä pitkin tekstiä ja vielä se värin päätös.. ;)

 Peg Perego Si


Kriteereinä:

-kapeus, esim baby joggerit on liian leveät
-sattarimallinen kasaus (ei ihan toteudu quinnyissä)
-pitää saada lepoasentoon, koska V tulee kohta 1v3kk ja nukkuu edelleen rattaissa
-V on toistaiseksi ainakin aika kirppu, ei välttämättä ole 3vnä vielä 15kg saati yli metriä kuten isoveli..
-en ulkonäöllisesti tykkää esim peg peregon plikoista, kun niissä on ne tuplaetupyörät :D
-meillä on ollut matkiksista mm. emmat, carenat ja espritit, ei kiitos niitä enää
-hinta noin 200e, käyttöä kun on kerran viikossa ainakin tällä hetkellä
-turvakaari olisi kiva lisävaruste, ettei tarvitsisi pelata vöillä aina
-scooterit tai racet nounou, en jaksa kuraisia rattaita kasailla koska olen aina itse likainen tai rattaiden kankaat. ehken vain osaa.. voin sanoa että kun rattaissa on vaaleanpunaista, ne ei ole aina ihan siistit kun niitä taittelee..


 Maxi Cosi Mila, ainoana miinuksena aika pieni kuomu. Näyttää kuvassa jotenkin suurilta

5 kommenttia:

 1. Meillä on maclarenit (techno xt?). Vuosia vanhat ja tosi hyvin palvelleet. Olen ollut tosi tyytyväinen, mutta muista minulla ei olekaan kokemusta. Turvakaarta noissa ei tosin ole ja selkänojan alas laskemiseen tarvitsee kaksi kättä. Kokoon saan ne tarvittaessa yhdellä kädellä, esim vauva sylissä olen kasannut ne taksiin.

  VastaaPoista
 2. Vaunu-aitassa ne oli jotain 350e tms, en ihan näin vähälle käytölle raaski varmaan ostaa.. :) etenkin jos V vielä sattuu jäämään vikaksi vauvaksi.

  VastaaPoista
 3. Meille ostettiin nyt keväällä Gessleinin Swiftit aatteella että saa sitten vauvan maxicosin niihin myöskin kauppareissuilla. Tykkään, ainoa miinus säätymätön jalkaosa mutta isommalla se ei enää mielestäni niin haittaa. Mulle näissä tosin on työntöaisat vähän liian matalalla(?), jos pidempää matkaa lykkii niin tulee selkä helposti kipeeksi (vai johtuukohan se vaan nyt tästä raskaanaolosta? :D) Muuten kyllä siis tykkään ja meillä ehdoton oli myös "yksöis" etupöyrät, ei missään nimessä tuplapyörät! Kuomua olen unien aikaan jatkanut teutonian aurinkolipalla tai kurtisilla joten on vähän suojaisampi.

  VastaaPoista
 4. Kurtis meillä onkin :) Ja toki myös aurinkovarjo varmaan auttaa, jos sellaisen hommaisi. Swiftien ulkonäöstä en tykkään, kun voi olla nirso :D Kaverilla on oranssit, ja on myös kehunut. Jos huomenna jos ehtisi kaupoille testaamaan :)

  VastaaPoista
 5. Mulla on kokemusta ainoastaan Zappeista ja niitä voin kyllä suositella. Minusta aivan loistavat, ne on meillä lähes päivittäin käytössä ja tykkään kyllä kovasti. Itse ostin just ton xtra osan ja nyt tykkään noista ehkä vielä enemmän, istuinasento muuttui hyväksi ja selkänojaa on tosi kätevä säätää. Tilasin Saksasta ja tulivat vajaassa viikossa.

  Eikä mua häiritse edes toi kahdessa osassa kasaaminen, ihan yhtä näppärät ne on kasata, kun yksiosaisetkin. Mieskin jopa oppi yhden näyttämisen jälkeen, miten homma toimii :)

  Oonkos sokea, kun en löydä vai miten voin liittyä lukijaksi? :)

  VastaaPoista