maanantai 24. syyskuuta 2012

Sitruunamarenkipiiras





Sitruunamarenkipiiras 


pohja:
100 g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl vettä

sitruunatäyte:
1 1/2 dl kylmää vettä
1 1/2 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
25 g voita
1 luomusitruunan mehu ja raastettu kuori
4 keltuaista

marenki:
4 valkuaista
1 1/2 dl sokeria

Sekoita kuivat aineet ja yhdistä ne pehmeään voihin. Lisää joukkoon vesi ja sekoita tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota vuoka (22-24cm). Painele taikina vuokaan niin, että reunat ovat noin kolmen sentin korkuiset. Anna taikinan jähmettyä kylmässä noin 15 minuuttia. Pistele pohjaa haarukalla ja paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Kannattaa käyttää piiraspainona esimerkiksi herneitä, ettei reunat valu alas. Muista laittaa leivinpaperi painon ja piiraan väliin.

Valmista täyte kattilassa. Mittaa kaikki täytteen ainekset kattilaan ja kuumenna seosta koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes se on sakeaa ja kiehahtaa. Ota kattila pois liedeltä.Kun pohja on esipaistunut 15 minuuttia, kaada sitruunatäyte pohjan päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri valkuaisten joukkoon vähitellen, koko ajan vatkaten voimakkaasti. Levitä marenki piiraan päälle ja paista uunin alimmalla tasolla vielä noin 10 minuuttia, kunnes marenki on aavistuksen ruskistunu.

1 kommentti:

  1. Tervetuloa osallistumaan arvontaan: http://dayafterday2012.blogspot.fi/2012/09/ensimmainen-arvontani_22.html
    :)

    VastaaPoista