perjantai 5. huhtikuuta 2013

Saisiko olla näkkäriä?


Ruisnäkkileipä
 
2 rkl sulatettua voita
2 dl vettä
1 tl suolaa
1 dl vehnä- tai ruisleseitä
5 dl ruisjauhoa
vehnäjauhoa kaulimiseen
 
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Sulata voi kattilassa ja laita se kulhoon.
Lisää vesi, suola ja leseet-itse lisäsin mauksi vielä rosmariinia.
Sekoita ruisjauhot mukaan vähitellen.
Kauli ohuen ohueksi, itse tein palaset jo taikinaan taikinapyörällä.
Paista uunissa noin 7min ajan.
 
Tuli muuten hyviä, yhtään ei säästynyt aamuun saakka.
Iltapuhteena ollut lapasen peukalo neulominen, näkkäriohjeen jakaminen ja hullareiden kuvaston selaus on suoritettu. Ei muuten ollut kuvastossa yhtään plain raineja, saati kevätgoreja jotka vielä ostoslistalla on.

2 kommenttia:

 1. Tätäpä pitää kokeilla! Miten sitä ei ole tullut edes ajatelleeksi, että voisin tehdä näkkäriä itse. Jotenkin sitä vaan tulee tehtyä sämpylöitä, ne kun on niin helppoja.

  VastaaPoista
 2. Heippa, huomasin vasta nyt kommenttisi rattaisiin liittyen..
  Mun tytär on siis vuoden ikäinen ja kooltansa aika pieni, eli jalat ei edes tule vielä alas jos ei laske sitä jalkaosaa alas asti. Selkäosan saa sivuilla olevista vivuista laskettua helposti makuuasentoon ja kuomu on vetskarilla avattava, eli saa hyvin "piilotettua" nukkuvan lapsen kaikelta hälinältä, meidän käytössä kun jalatkaan ei vilku.
  Turvavaljaissahan on todella paljon löysäämisvaraa, meillä tällä hetkellä on nimittäin niin kireällä kuin saa eli pitäisi isomman mahtua kyytiin ihan mukavasti! Toivottavasti oli yhtään apua, kotona ei tällä hetkellä olla niin en näy mitään painorajoja, mut netistä pitäisi löytyä vähän tarkempaa tietoa! :)

  Menee tosin hyvin muuten pieneen kasaan ja kokoon saa "tipauttamalla" lattiaa ja painamalla isosta nappulasta alas lukkoon!

  VastaaPoista