sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

2v

Julkaisenpa luonnoksista tämänkin kun vielä muistan.

V täytti kaksi vuotta maaliskuun lopulla, ja tälläinen se meidän 2vuotias on!

Puhetta tulee ihan jatkuvalla tahdilla, 5 sanaisia lauseita myös. Joinain päivinä enemmän laulua kuin puhetta, ja tämän hetken lempparilaulut (ne jotka muutkin tunnistavat) ovat jänis istui maassa ja tuiki tuiki tähtönen.
V on eloisa ja harvoin pysyy paikallaan, paitsi äidin sylissä sohvalla lempikirjaa lukiessa. Kirja onkin ihan loppuun luettu, ei varmasti kestä enää paria kuukautta pidempään ilman kansien irtoamista, mutta ei huolta koska äiti osaa ne tekstit jo ulkoa. Uhmaa ei vielä näköpiirissä, osaa pitää (harmittavan) kovaäänisesti puolensa jos sisko vie kädestä lelun, tai ei halua leikkiä samaa leikkiä.

Lempipuuhaa oli maaliskuun hangilla pulkkailu, ja ulkona kuuluikin usein vauhtii vauhtii", ja vetäjäksi kelpasi kuka vain, joka jaksoi tarpeeksi pitkään.
Kävely sujui jo hyvin ulkonakin, ja rattaat saattoi olla eteisessä käyttämättöminä useita päiviä putkeen. Asutaan omakotitaloalueella joten tällä on rauhallista kävellä hiljalleen ees taas ja kauppaan talvisin kuljetaan mielummin autolla. Tosin ensilumien tullessa maahan pihalta kuului vain "apuu", koska eihän siinä kummallisessa lumessa voinut kävellä mieluusti askeltakaan.
Tutti otettiin 2v iässä pois, ilman yhtään itkuja valikoitui tutin paikaksi keittiön hylly, jossa sitä käytiin ihmettelemässä monesti päivässä.

Nukkumiseen tutin poisjättö ei vaikuttanut, V nukkui (ja nukkuu) useana yönä vielä meidän välissä- koska tuhisevan ja unisen taaperon kanssa nukkuminen on niin rauhoittavaa. Meidän sänkyyn V aina nukahtaa, ja sen jälkeen nostetaan nukkuvana omaan sänkyynsä. Uni maistuu aina aamuun saakka, ja edelleenkään ei ole mitään yöhulinoita tässä osoitteessa näkynyt allergiajutut poislukien.
Yö on 22-09, ja 1-2h päiväunet rattaissa, ja vihdoin on myös sisällä oppinut nukkumaan. Uni on hyvin sikeää, jos V nukahtaa autoon niin edelleenkin voi nukkuvana nostaa rattaisiin unia jatkamaan.
Sängystä on jo viimevuoden puolella poistettu pinnoja jotta kulku sinne olisi helpompaa, mutta sitkeästi V haluaa kulkea laidan yli, lienee koko tyttö jotain marakattien sukua?

2v mitat olivat 86cm&12kg, edelleenkin on pienin kirppunen sisaruksiinsa verrattuna. Ruoka maistuu hyvin ihan itse, ravitsemusterapeutin kanssa todettu että ruokavalio on paras mahdollinen näillä rajoituksilla mitä nyt on. Maitona on Nutri Soija,  viimeiset reseptimaidot on haettu kaappiin ja niiden jälkeen jatketaan soijamaidolla kunnes voidaan siirtyä käyttämään maitotuotteita (testattu kesäkuun alussa, ja ei sopinut, jatketaan taas puoli vuotta eteenpäin). On sovittu että tuttipullosta ei vielä pyritä vieroittamaan jotta maitoa saadaan käyttöön tarpeeksi, kaikki muu juominen kelpaa kyllä mukista.
Poissa ruokavaliosta maito, muna, nauta+possu ja kotim. viljat, vapautettu käyttöön omena ja vesimeloni. Muuten terve, ei korvatulehduksia ja refluksilääkkeitäkään ei ainakaan puoleen vuoteen ole tarvinnut antaa.
4 hammasta vielä puuttuu, hampaita pesisi mielellään monesti päivässä-on yllätetty V istumassa lavuaarissa pimeässä vessassa pesemässä hampaita veljen hammasharjalla :)

Eniten V puuhailee leikkikeittiön ja leikkiruokien kanssa ja hyvänä kakkosena tulee siskon nukkekoti. Sillä leikitään ensimmäisenä aamulla ja illallakin vielä pimeässä sillä olisi kiva leikkiä. V osaa siirtää tuolin itse hyllyn viereen ja kiipeää sille seisomaan, meidän nukkekotia asuttavat muumit, hello kittyt ja muoviset eläimet.

2v ei vierasta edelleenkään, on ihan suuna päänä mukana leikkimässä kaikkien kanssa. Ei kyllä viihdy kovin hyvin vieraiden sylissä, mutta se sallittakoon. Me ollaan vielä kotona ja kiirettä päiväkotiin ei ole, kesää ja kissanpentujen kasvamista odotellaan :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti