torstai 4. heinäkuuta 2013

[case] Keltainen Takki

Ennen viimetalvea onnisti, löysin ihan mahtavan ihanan keltaisen toppatakin esikoiselle prismasta ja hintaa jäi kaikkien alennuksien jälkeen 30e.
Takin merkki oli vieras, 2117 of Sweden, mutta pikaisella googlettamisella se oli tarpeeksi vedenpitävä, irroitettavat lumilukot ja karvareunus koko talven kestäneelle jäätävälle tuulelle tällä saarella. Malli oli sopiva hoikalle esikoiselle, alle ei olisi kovin paljoa toppauksia mahtunut ja yleensä pidettiinkin tätä sellaisilla säillä kun ei tarvinnut laittaa fleecetakkia alle.


Takin kanssa käytettiin vihreitä Stadiumin toppahousuja ja mustavihreää pipoa, tai vaihtoehtoisesti toisena värinä mustaa. Vihreät rukkasetkin löytyi Icepeakilta (ei osteta enää) mutta useimmiten tykkäsi laittaa käsiinsä mustat nahkarukkaset.

Ihana takki, ja kuvittelin se olevan hyvä tänne keski-suomeen koska täällä on aina paljon lunta. Hyvähän se olikin, mutta aina likainen. Kaikki tumma lika löysi takin ja pelkät huuhtelu tai rätit ei auttaneet, vaan usemman kerran tungin vähän epäröiden takin pesukoneeseen mutta aina siitä tuli keltainen taas.

Kunnes erään kerran pesin sen ajatuksissani oman, ainakin 5 vuotta vanhan, ruskean villakangastakkini kanssa joka on pesty ennenkin. No voittekin arvata mitä sieltä pesukoneesta sitten tunnin jäljeen kaivelin?

 
Ei ollut keltainen ei, vaan vihertävän ruskea..
 
 
Sitten mietittiin mitä tehtäisiin, päädyin erinäisten kyselyiden ja keskustelujen jälkeen liottamaan takkia Vanish-kylvyssä yön yli. Väriä kyllä irtosi, aika ällössä vedessä se likosi ja pieni osa väristä ilmeisesti irtosi.
 

Takki liotuksen, vanishpesun+värinkerääjäliinojen kanssa pestynä, väri jäi tuollaiseksi vihertäväksi.
Takkia kyllä pidettiin mutta harmitti oma huolimattomuus joka kerta kun se silmiin osui.
Ajattelin että säästyy sitten vaikka pihatakiksi keskimmäiselle, ja että keltaista takkia meille ei enää tulisi.

Harmillisesti vain silmiin osui reiman keltainen ihana takki ;)
Pitää sitten vähän Silmä Silmällä katsoa että millainen pinta tässä takissa on, jos jokakerta ei tarvitsisi pesukoneeseen saakka laittaa. Voi tosin olla että koululainen ei syksyllä haluakaan keltaista takkia, omia mielipiteitä alkaa värien suhteen jo löytyä.
Vai käyttääköhän ne ekaluokkalaiset haalaria? Mistä ihmeestä sitten löytyisi haalari koossa 134cm?3 kommenttia:

 1. Kävipäs hassusti takille :(

  Tuo kuvan Reimatec on tyttöjen malli, mutta on kuulemma tulossa myös keltainen unisex-takki, jossa ei ole karvareunusta (katotaan saanko kuvia vielä ennen koko malliston julkaisua, mutta viimeistään sitten). Meillä on ekaluokkalaisena käyttäneet vielä haalaria (sekä tyttö että poika) :) Eikös Reimalla ainakin ole haalareissa isompiakin kokoja?

  VastaaPoista
 2. ainakaan tästä sivukuvasta ei huomaa tyttöjen mallia, ellei ole kuminauhaa selässä.
  karva on pakollinen ja mieluusti saisi olla haalarissakin, tuonne koulun&pkn pihalle puhaltaa suoraan päijänteen järvenselältä hyytävä tuuli ja karva suojaa kuitenkin vielä xtraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen että on just se rypytys selässä, kuten oli viime talven punaisessa Oulu-takissa :/

   Poista