lauantai 11. lokakuuta 2014

Kummilahjaksi?

Lusikkaa, rasiaa hampaalle tai hiuskiehkuralle, helistintä, kaiverrettua pankkia, valokuvakehyksiä-tiedän että niita tulee löytymään lahjapöydästä, ne taitaa olla kestosuosikkeja. Saimme kunnian tulla pienen pojan kummeiksi, ja viimeviikonloppu menikin ihan vauvahuuruissa. Ylikierroksilla käyvä pääni herätteli öisin jokaiseen vauvan parahdukseen :)


Itselleni tuli ensimmäisenä mieleen kastesormus, ja muistelisin kuulleeni että äiti saa kantaa kaulassaan siihen saakka että lapsi pääsee ripille, jolloin se annetaan lapselle. Ainakin tämän version olen kuullut. Tytöille on minusta helpompaa ostaa jokin riipus, tai alkaa keräillä vaikka helminauhaa aina muutaman helmen kerrallaan ostaen.
Entäpä sitten kastetaulu? Tuo ensimmäinen on ihan uusi tuttavuus. Minusta tuollainen käsin kirjailtu versio olisi ihana, mutta tiedän että en luultavasti saisi sitä ajoissa valmiiksi, jos se pitää tilata. Ristipistojen laskeminen vaatii jonkinverran keskittymistä ja eilen alkanut syyslomaviikko ei taida sellaista työskentelyrauhaa suoda, muutama tunti iltaisin ei taida riittää. Toki sitä voisi pikkuhiljaa alkaa tekemään ja viedä lahjaksi sitten myöhemmin.Marimekolta ja Iittalalta löytyi kivoja posliinisia lasten astioita, jotka on periaatteessa ikuisia. Näitä on aika vähän tarjolla, kun monet kaupat ovat täynnä muovisia jotka ei kyllä jatkuvassa käytössä useampaa vuotta kestä. Ja pitäisi muistaa varoa mikroa, ja astianpesukonettakin.  Viimeisimpänä mietin vauvakirjaa. Hannele Huovin kirjasta löytyisi tyhjien sivujen lisäksi loruja ja satuja ja cd jota voisi kuunnella jo ihan vauvasta saakka.

4 kommenttia:

 1. Kivoja lahjaideoita kaikki, tuollaisesta kastesormuksesta en ole ennen kuullutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikoinen sai aikanaan sellaisen lahjaksi, en minäkään ollut aiemmin kuullut. Onneksi joulu tulee kohta, jos tulee päättämisen vaikeus (tai no tuli jo..) niin voi lahjoa vähän lisää! :D

   Poista
 2. Minulla olisi nyt oiva lahjavinkki, joka on ollut suosittu modernien ja nykyaikaisten vanhempien keskuudessa: lahjakortti netissä täytettävään suomalaiseen vauvakirjaan! Lahjakortti oikeuttaa tilaamaan kovakantisen vauvakirjan sen jälkeen, kun se on täytetty netissä PC:llä, tabletilla tai matkapuhelimella (iPhone sovellus on, Android tulossa pian). Lahjakortin voi ostaa joko suoraan verkosta osoitteessa www.kidmemo.fi tai vähittäiskauppiailta, lista löytyy KiDMEMOn sivuilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tää kuulostaa hyvältä, pistän korvan taakse!

   Poista