lauantai 28. helmikuuta 2015

Arkiruokaa: Leivitetyt silakkafileet

Ostin heräteostoksena kaupasta silakkafileitä, kun nyt halvalla sai.
Mutta niistäpä saa helposti ja nopeasti ruokaa, ja tämä varmasti jää ihan pysyvästi ruokalistalle. Ja ennen kaikkea tästä on nopsa muokata erikoisruokavalioon sopiva annos.
Pitää muutenkin vähän skarpata, myönnän että meillä ei ihan suositusten mukaisesti kolmea kertaa viikossa syödä kalaa.

Tarvitset siis:
-silakkafileitä
-vehnä+ruisjauhoja
-valkopippuria, suolaa, tilliä
-korppujauhoja
-kananmuna
-voita paistamiseen

Sekoita mausteet vehnä+ruisjauhoseokseen, riko muna seuraavalle lautaselle ja kolmannelle korppujauhot.
Laita pannu kuumenemaan ja lisää sille voita.
Pyöritä ensin fileet vehnäjauhossa, sitten kananmunassa, ja viimeisenä korppujauhoissa ja lisää pannulle.
Pienet fileet paistuvat ihan muutamassa minuutissa, muista huuhdella välillä vanhat tummat rasvat pois pannulta ettei osaan tule palaneen makua.

JA pienellä muokkauksella:
-silakkafileitä
-soijamaitoa (tai jotain muuta sopivaa)
-valkopippuria, suolaa, tilliä
-hirssihiutaleita
-semperin hienoa jauhoseosta
-sopivaa margariiniä

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, ja laita maitoa toiselle lautaselle.
Kasta kalat ensin maitoon, ja sen jälkeen pyörittele jauho- ja mausteseoksessa ja lopuksi paista.

Tarjoile vaikka ranskalaisten tai perunamuusin kanssa.

3 kommenttia:

  1. Silakkapihvit ovat hyviä. Valitettavan harvoin tulee ryhdyttyä niiden paisteluun, pitäisi tehdä useammin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän lähikaupassa kilohinta alkaa monesti vitosella, pitää alkaa kehitellä näistä muutakin :)

      Poista
  2. Meillä kans tykätään silakkapihveistä, parhaita muusin kanssa :) Mä oon tehnyt niihin kuorutteen pelkällä vehnäjauholla, mausteena suolaa ja sit paistanut voissa.

    VastaaPoista