maanantai 12. lokakuuta 2015

Mawok-missä vauva nukkuu?

Meidän makuuhuone on pienin, ja sinne sopii juuri meidän sänky. Ja ehkä pinnis, mutta ei olla vielä sovitettu, sekä sohvan rahillekin pitäisi löytää sitten hiukan parempi paikka. 

Missä vauva sitten nukkuu?


No vieressähän se, mutta ajatuksena oli että tuo Mawok-kehto ajaisi ensimmäiset puoli vuotta ensisängyn virkaa. Asunto on kahdessa tasossa, ja vauva tarvitsee nukkumispaikan molempiin kerroksiin. Vaavisänkykin olisi ollut ihana, mutta sitäkin on hankalaa siirrellä ylös ja alas. En kyllä ole tätäkään kertaakaan siirtänyt, mutta se vaatii ehkä minuutin löysätä ruuvia, nostaa kiinnitin oven päältä ja siirtää se seuraavaan paikkaan.
Unet on kehdossa maistunut ihan muutaman kerran viikossa, lähinnä vauva pötköttelee siellä hereillä ja tuijottelee leluja. Jotka nyt laitettiin kiinni ihan ensimmäisellä vastaantulleella narulla, eli isosiskon pinkillä vyöllä.
Minusta tämä ajaa myös hyvin matkasängyn asian, vie älyttömän pienen tilan (kuljetuskassi on 45cmx35cm suunnilleen), on kevyt (muistelisin että 3kg) ja sen kiinnitys ei vaadi yhtään työkalua.

Mawok toimitetaan pienessä kangaskassissa, ja kiinnitys hoituu kahdella tavalla. Seinään kiinnitetään metallinen kiinnitin parilla ruuvilla, tai sitten suoraan oven päälle. Ja kehto ripustetaan roikkumaan ihan kumpaan vaan yhdellä kädenliikkeellä, meillä se on aina ollut makuuhuoneen ovessa. Yöksi sitten nostetaan pois tieltä ettei tarvitse väistellä pimeässä.


Riippukehdon painoraja on 10kg, tai kunnes vauva pyrkii sieltä ylös. Sivussa olevan verkon läpi vauva näkee, ja vähänkin liikkumalla saa kehdon heilumaan itsekseen (tuossa valkoisen suojan alla on kaksi jousta). Sisarukset onkin välillä vauvaa heiluttelemassa, mutta se saa lähinnä aikaan naurua unen sijan :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti